HOME ANAK-ANAK LUAHAN RASA TAJUK TAJUK CONTEST

31 December 2009

//// good bye 2009 /////

9:20 PM 0 Comments
salam kepada semua...


malam ni malam last untuk tahun 2009..
aku sure entry terbaru setiap blogger yang ada mesti pasal berakhirnya 2009 @ azam tahun baru korang...
aku pun nak story jugak tau kita share jelah..buat pedoman bersama...1st kita ceta pasal countdown malam ni..korang countdown kat ner???kat rumah or pegi lepah dataran..aku kat rumah jek..masa bujang dulu selalulah pegi lepak dataran..masa hangat bercinta tapi skang spend masa kat rumah jek..silap2 sebelum midnite aku dah tidur...hihihihi.....
pape pun aku nasihatkan korang countdown jek jangan sesekali terlibat dengan perkara2 negatif pada malam yang begitu bermakna ni...yelah bermulanya tahun baru kan..bukan lama lagi pun..beberapa jam lagi jek....


/// HEPI NEW YEAR 2010 FOR ALL OF U ///





28 December 2009

??????????

1:09 PM 0 Comments
tau tak kenapa tajuk harini hanyalh tanda soal???? @ question mark.....sebab tak tau nak story apa and nak letak tajuk apa....skang aku kat cc ngan DHIA AZEEM...saja check and nak updated pape yang patut...harini cuti..tapi takde plan pape pun...just baby sit anak2 je...


tengoklah sok kalu ada story best..slaloo kehabisan idea sebab lebih sronok baca entry kawan2 yang gila2...

24 December 2009

GRAVATAR @ AVATAR

4:37 PM 3 Comments
///// avatar /////



dah tengok ke movie ni???ada member kata best..tapi tak berpeluang lagi nak tengok..
akhir2 nanti jawabnya beli dvd jela....




best ke ???? boleh la kot...jom pakat2 pegi tengok movie..:D
tapikan apa bezanya AVATAR and GRAVATAR haaaaa.........hihihihih

22 December 2009

cuti....cuti....cuti....

9:56 PM 6 Comments
rasa macam okay jugak akhir2 tahun ni dimana orang lain sibuk apply cuti tuk bawak family pegi cuti2 malaysia aku pulak secara automatik dapat jugak rest sehari setiap minggu untuk 3 minggu berturut2..cuba bayangkan tak best ke tu????

minggu lepas hari jumaat cuti AWAL MUHARRAM......so keje dalam 4 hari je...

minggu ni cuti lagi hari jumaat untuk KRISMAS pulaks...

minggu depan pun cuti lagi tau tak...hari jumaat jugak iaitu cuti... NEW YEAR......

entry ni untuk orang2 opis yang macam aku la..yang cepat sangat kehabisan cuti...cuti aku ada sehari lagi tau..aku bring forward ke taun depan..nampaklah baik sket kan....takkan aku nak abiskan sumernya taun ni...aku tinggal satu hari tuk taun depan....

and da next year dapat lah aku 21 hari cuti...hahahahahah ( gelak cam orang jahat..)

jadinya manfaatkan cuti korang sebaik mungkin yok...pagi lawat umah mak mentua ke..kemas umah yang dah 5 taun tak berkemas tu ke...bawak anak bini pegi jalan2 pun okay jugak...janji spend masa dengan berhemah ye...masa pun kena berhemah tau tak???? hihihihih....till we meet again... ;D

/////// KeKasihKU Is SetAN ///////

9:27 PM 3 Comments


cerita ni aku tengok kat ASTRO RIA....korang ada tengok tak???? kekasihku is setan...ceta yang very lite..macam romantic comedy gitu..tapi cukup membuat hati aku tersentuh...

pelakonnya kamal adli and intan ladyana..aku ceta sket ye untuk korang yang miss ceta ni...kamal adli ni sebagai iskandar @ is setan ..orang panggil dia camtu sebab dia suka sakat junior and malam jumaat jadik hantu tuk kacau orang..intan ladyana pulak sebagai ros @ junior baru masuk and ada leukimia..so she's wearing tongkat gitu...

pas jenuh buli si ros ni terjadiklah scene2 jatuh cinta yang begitu touching skali...
dah lama aku tak tengok romantic comedy camni..macam real2..
( korang mungkin ingat cam biasa2 jek tai aku cukup terhibur sangat ngan story ni...)

bila dah macam terpikat rupa2 nya si iskandar ni pun ada leukimia jugak and he's dying...part ni aku cam dah sedih sket la..at last diorang dikahwinkan sebab itu permintaan terakhir diorang sebelum pergi...and yang very mengusik jiwa diorang pergi meninggalkan dunia bersama2 di dalam tidur..kira diorang ni cinta hingga ke akhir hayat..inilah baru dinamakan cinta sejati..bertemu dan bercinta dan kebetulan @ ditakdirkan mempunyai penyakit yang sama...dan akhirnya bersama ke akhir hayat.....

kalau aku tengok sorang rasanya dah menitis air mata..tapi depan family kenalah control sket...hihihihih:D
apapun tahniah untuk para pelakon....



iskandar.......




kamal adli......




ros @ intan ladyana




scene iskandar mintak maaf pada ros..

aku rasa nanti2 mesti ada ulangan lagi ni......

21 December 2009

<< DiA DaTaNg LaGi >>

1:26 PM 1 Comments
tau tak sapa yang datang lagi???haa..mesti semua tertanya2 kan..hari isnin lah..kadang2 okay jek tapi hari ni..dari pagi tadi nak bangun pun macam pikir 16 kali..pastu..pegi keje pun dengan muka yang macam nak tak nak...
( tapi gaji nak..hahahah..tu yang susah tu )..
dressing pun hari ini selekeh jek..ngan tudung kemek2..
buat2 keje sket..trus mengodek blog2 peberet..salah satu yang quite interesting ialah blog ini INTAN..dia cerita tentang overall..mengenai sume benda..takderlah pasal diri dia jek..memang best..buat aku tersenyum sendiri..kepada intan...good luck for future undertaking...

p/s..tak tau nak ceta per sangat sebab tak abis belajar and tak cukup kelengkapan..yang boleh hanyalah membebel cenggini..adios..:D

16 December 2009

///// CoMmEnT CoNtEsT //////

12:25 PM 53 Comments
Ini adalah percubaan untuk meningkatkan tahap pemahaman aku dalam arena blogging ni...Ada sorang blogger ni namanya mohd ridzuan...dia ni aku kira agak terror dalam bidang ni..sebab blog dia pun very interesting and mudah difahami..banyak ceta menarik dalam blog dia..banyak jugak info mengenai pelbagai benda...antaranya dia ada buat satu contest..aku ceta aper yang aku paham okay..(  untuk wan..kalu akak silap tolong betulkan  )

1st korang masuk sini hari-hari and then just komen..agak senang bukan??? korang boleh komen panjang berjela @ pendek ( sekurangnya 10 patah perkataan ) tak kisah...siapa yang komen paling banyak akan dikira sebagai THE WINNER..

2nd korang linkback kan blog ridzuan ni kat blog korang..itu aku pun blur-blur tapi pada sesaper yang dah expert aku kira tau kot maksudnya..

very easy kan...ada lagi BONUS pulak kepada sesapa yang subscribe blog ridzuan ni..and then add pulak mybloglog juga menggunakan gravatar dalam komen korang...

so kawan -kawan tunggu apa lagi mari join contest yang senang ni..aku pun join jugak tapi aku lebih kepada nak advance kan diri aku dalam bidang blogging ni..kalu tak menang pun takpe..kalu menang kira dah upgrade sket diri aku..hihihihi....

nak tau lebih lanjut sila klik sini kawan-kawan...

sampai jumpa lagi...:D

11 December 2009

<< aku & dirimu >>

12:51 PM 1 Comments


aku suka sangat lagu ni..satu di antara beribu lagu yang aku suka..
lirik nya puitis sangat..( bagi aku laa..)
simple untuk mengambarkan perasaan cinta yang mendalam..
dari tajuk pun dah boleh agak...AKU & DIRIMU....

///// MINGGU INI /////

12:26 PM 0 Comments
dah agak lama tak menaip di sini..kali ni nak story pe ye...minggu ni aku mc 2 hari..hari rabu bawak anak pegi checkup..hari selasa ada exam PTK..( satu paper lagi tak lulus )the rest of the week busy buat keje yang pending 2 hari tu...minggu ni kawan pejabat buat majlis khatan anaknya..kat RPT tapisan air..

aku pula tak dapat nak pegi pasal ada kenduri kawen sepupu kat Lenggong..
kepada kak bee..so..sorryyy ye..

nak ceta benda lain pun agak blurrr harini..so until my hand meet keyboard again..:D

05 December 2009

>>>>> my precious <<<<<

10:48 AM 2 Comments


baju dua beradik ni adalah hadiah daripada best friend aku..1st time dia datang tengok anak2 aku..siap dapat duit raya lagi haikal and hasya...masa ni raya dan kawan aku pulak tengah sarat..



aksi-aksi yang aku tak suruh tapi diorang buat..bila aku suh posing wat tak tahu je...



si adik memang gemar rosakkan gambar...letih aku kalau nak ambik gambar dia..
macam mana nak pegi tangkap kat studio..
simpan jelah harapan aku tuk 3 atau 4 taun akan datang lagi...
lupa bagitau kawan aku nama LINDA aka SYAWAL ARNISA..itu nick dia masa kami kat sekolah dulu..masa tu kami gila tulis novel...dia dah bersalin tapi anaknya ada komplikasi dan kembali ke Rahmatullah...nama baby dia DAYANA HAYLIN..
Allah lagi sayangkan dayana...semoga kawan aku tabah sangat..aku pun rasa terkilan tak dapat tengok baby dia...

>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<

04 December 2009

///// jamuan raya //////

9:32 AM 1 Comments


ini ceta lama..tapi baru malam ni aku berjaya pergi cc so aku ceta jelah ye...
ini jamuan hari raya peringkat ibu pejabat aku tapi kitaorang sambut kat
BUKIT KAYU HITAM...markas batalion 2 pga..kami pegi satu bas aku and the gang...



kak yanti dengan kak bee...tarikh sejarah 15 oktober 2009...
kira-kira dah nak habis raya gitu..hari khamis aku ingat lagi...



kak ct and kak sue....diorang ni sume cute mute tapi semua dah berpunya okay...




tengah kusyuk telek makanan apa yang patut kitaorang makan..heheheh



kak ct pulak agak susah hati nak makan sebab badan tak berapa sihat...sian dia...



ini pulak pegawai daripada batalion 3 pga..Tuan Nik...suara dia amat sedap okay....
best tengok dia karaoke..aku tak amik banyak gambar..
dalam bus takde gambar pasal takut aksi2 tak mengizinkan masuk skali..hikhik...

kepada semua yang terlibat tengkiu very much..gambar disponsor oleh
kak bee punya video cam...:D


03 December 2009

///////// Kegilaan Bercinta Zaman Remaja ////////

8:38 AM 1 Comments
Itulah topik yang dibincangkan kat radio harini..quite interesting..tergelak2 aku mendengarnya sambil drive on da way nak pegi keje...macam2 cara orang bercinta  rupanya...korang bercinta macamana..
yang aku dengar tadi ada sorang aweks ni bercinta ngan polis..1st time jumpa masa wat roadblock..( aku rasa mesti dia kena tahan pastu rayu2 suh lepaskan..tapi aku tak pasti bila diorang tukar number phone..)dan terjadilah bibit2 cinta..sampai katanya setiap kali BFnya buat roadblock mesti kasi tau dia..and then dia pulak trus je pegi makan pastu lalu kat tempat roadblock just untuk senyum kat boy dia...

Gila jugak bagi aku...tapi kalau time2 bercinta ni memang akan terjadinya perkara2 untuk menunjukkan kasih sayang yang orang rasa ' BIAR BETUL'manakala untuk yang bercinta tu pulak rasa lautan renang sanggup ku harungi..hihihi..kenangan bercinta memanglah indah belaka..kan korang?????

Satu kes lagi bergayut kat telefon dari malam bawak ke subuh...samapi kerusi yang dia duduk masa asyik bergayut tu patah dikerjakannya...:D ini kes tak sedar la ni...masa berlalu tak sedar..apa nak jadi pun tak sedar...tup..tup..kerusi patah..kelakar betul ....

satu lagi bila bercinta ni mesti akan keluar ayat macam ni kan...

/////// TIDUR TAK LENA,MAKAN TAK KENYANG & MANDI TAK BASAH //////

korang macam mana pulak pengalaman bercintanya????? mesti ada yang lagi menarik kan...walau apa pun batas tetap dijaga..and agak2 dah angau tahap gaban punya korang kawin jela kan sonang...hahahahaha...

till we meet again...:D

01 December 2009

/////// FaCeBook //////

11:27 AM 2 Comments
macam mana nak mulakan????
cetanya satu hari hati ini teringin nak mengetahui apakah sebenarnya FACEBOOK ( http://facebook.com.my ) yang selalu benar orang ceta and bila dengar iklan radio pun asik-asik promote facebook...aku pun bukak websitenya and sign up..abis tu banyak la permintaan untuk added aku sebagai kawan and permintaan aku untuk added diorang sebagai kawan aku jugak...rupa-rupanya memang bagus facebook ni..salah satu medium agar kita boleh jumpa balik kendkawan lama...kira-kira macam reunion di layar lara gitu...hihihi...tapi serius aku dapat update daripada kawan2 aku..dapatlah tau serba serbi mengenai mereka yang sudah mengakhiri zaman bujang..ada yang dah beranak pinak lagi...seronok btoi rasanya...dapt info lengkap dalam satu klik sahaja....:D

oleh itu aku sarankan pada kawan-kawan or sesapa sahaja yang belum ada FB ni silalah sign up....memang kekadang ada keburukan dalam internet ni...tapi sekali sekala kita ambil kebaikannya..kita bukan nak buat tak baik pun cuma nak connect ngan kawan2 lama balik...bila ada FB ni jangan kan kawan masa sekolah kawan masa korang kecik2 pun boleh jumpa....

setakat ni aku amat gumbira dapat tukar2 info with my friends....

cubalah...