HOME ANAK-ANAK LUAHAN RASA TAJUK TAJUK CONTEST

31 December 2011

PENCARIAN BLOGGER AKTIF OLEH MIALIANA.COM

11:47 PM 1 Comments
Pencarian Blogger Aktif

Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com
25/12/2011 hingga 31/12/2011




JEMPUT KORANG RAMAI - RAMAI JOIN PENCARIAN BLOGGER AKTIF NI..SIAP DAPAT REVIEW DARIPADA CIK MIALIANA LAGI NANTI...

SYARAT-SYARAT

BUAT ENTRY
COPY & PASTE BANNER
LETAK TAJUK - PENCARIAN BLOGGER 
AKTIF OLEH MIALIANA.COM
KORANG WAJIB ADA SHOUTBOX
BACKLINK ENTRYKORANG KE ENTRY ASAL MIALIANA.COM

CEPAT KORANG..NAK COUNTDOWN DAH NI...

UCAPAN SELAMAT TAHUN BARU

6:03 PM 1 Comments
Petang terakhir sebelum countdown tahun baru 2012 malam ini...satu tahun telah berlalu membawa seribu satu cerita dalam hidup kita semua...hidup aku pun penuh dengan suka & duka...walau apa pun hidup mesti diteruskan okay...jom kita buat ucapan sempena tahun baru yang akan menjenguk tak lama je lagi ni....

" Aku ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon ampun & maaf atas segala keterlanjuran @ membuatkan hati sesiapa sahaja pernah terguris..harap tahun 2012 ini akan membawa banyak rezeki dalam hidup aku sekeluarga..semuga lebih success & berjaya...ucapan aku untuk korang pun sama..semuga yang indah-indah je bakal berlaku dalam hidup kita semua ya....:D"


30 December 2011

29 December 2011

2 orang je setakat ini...

6:58 AM 3 Comments

Review untuk Giveaway Sticker Kereta Aku...setakat ini baru 2 orang je yang ada join...TQ bangat aku ucapkan...kalo sehingga akhir sambutan tidak menggalakan makanya rezeki hadiah memang menjadi milik mereka-mereka yang sangat bertuah ini ye....


http://zaiikulim.blogspot.com/2011/12/giveaway-sticker-kereta-aku.html

http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/12/giveaway-sticker-kereta-aku.html

28 December 2011

KALKULATOR BERAT JISIM BADAN

11:05 PM 1 Comments

Adakah korang rasa tubuh badan korang sangat kurus...gemuk @ maintain daripada sebelum kahwin sehingga dah beranak dua...berat aku naik berganda-ganda adanya...hahaha...tak dapat den nak nolong pasal nafsu aku okay je bila menyentuh bab makan-makan ni...Aku ada cara untuk korang kira berat jisim badan korang..klik je banner kat atas tu  & lihatla hasilnya..




Adakah kurus macam ini...



Ataupun comel macam ini...


Lepas dah tahu tu pakat-pakat la kita cari jalan macam mana nak kuruskan apa yang patut...cara yang disyorkan dekat sini pun okay jugak...Cuba korang try..aku baru nak mula ni

www.cbox.ws

5:12 PM 2 Comments



Aku dah berjaya dapatkan solution untuk Shoutmix yang akan tamat pada akhir bulan ini...sekarang aku gunakan Cbox pulak...Kalo takda kotak ajaib ni macam tak best pulak...dengan ini aku masih boleh keep in touch dengan rakan bloggers tersayang..:D kalo nak cuba klik sini..akan terpampangla skrin di atas & follow je step by step...sangat mudah


23 December 2011

shoutmix tak boleh guna sudah

4:16 PM 3 Comments

Shoutbox akan ditamatkan perkhidmatan...apa cadangan untuk menggantikannya ye...aku suka masuk blog orang mesti nak tinggal kata-kata sapaan kat shoutbox diorang...walau tak komen tapi diorang tau aku ada datang jengah diorang tengok update...sangat sedey bila dapat tahu nak ditamatkan perkhidmatan..kalo nak jugak kena bayar pulak..so...sad....

2011 bakal melabuhkan tirai

6:51 AM 1 Comments
Tahun 2011 hampir melabuhkan tirainya...hampir setahun berlalu..apakah yang korang dah kecapi dalam setahun ini...aku mendapat baby baru pada tahun ini..:D


nur syakira husna

Azam...apakah semua sudah tercapai...tepuk dada tanya selera..aku masih belum sepenuhnya mendapat apa yang diimpikan..jadi aku carry forward impian aku ke tahun hadapan...azam aku besar masakan dapat dikecapi dalam tempoh yang singkat...semoga pada tahun hadapan kita semua akan lebih kuat berysaha dalam mencapai apa yang kita mahukan untuk kehidupan ini kan...Selamat datang kepada Tahun 2012


22 December 2011

SILA RESPON DENGAN SEGERA

9:44 PM 4 Comments
ENTRY RINGKAS UNTUK MAKLUMKAN KEPADA PEMENANG SYAKIRSOFIYASYAKIRA 1ST GIVEAWAY..sudah ke korang check & semak sama ada korang la blogger bertuah itu..bukan senang tau Random.Org tu nak keluarkan nombor bertuah korang dalam banyak-banyak nombor yang ada..so sehingga akhir minggu ini ye...kalau tak ada respon aku cabut nombor lain...korang boleh check kat sini...

BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG

6:41 PM 0 Comments

Tajuk entry macam la aku yang mimpi...Actually nak ajak readers sekalian tengok movie malam ni... tapi kat rumah masing-masing la ye...:D cerita Biar Mimpi Sampai ke Bintang..Lakonan Randy Pangalila & Elfira Loy..mungkin ramai yang sudah tengok tapi aku belum lagi...Untung Elfira ni kan muda-muda dah jadi pelakon terkenal & dapat berlakon dengan pelakon handsome pulak tu..kira remaja memang sangat jatuh hati dengan mamat sorang ni kot...hahha...aku pun dah terpengaruh tengok iklan dia...so malam ni di Channel 104 jam 9.00  jangan lupa BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG...




21 December 2011

masanya sudah pun tiba

3:45 PM 8 Comments
Inilah masa yang ditunggu - tunggu..masa untuk mengumumkan pemenang Syakirsofiyasyakira 1st Giveaway...Aku telah pun membuat undian melalui Random.Org dan senarai pemenang adalah seperti berikut...

Tempat Pertama






Tempat Kedua






Tempat Ketiga





Tempat Keempat






Tempat Kelima



Tahniah kepada yang bertuah itu..sila emailkan nama, no phone & address korang sebelum hujung minggu ini ye untuk aku poskan hadiah korang...aku hanya publish keputusan ini disini..silalah korang rajin menjenguk..terima kasih pada yang sudi melibatkan diri dengan GA aku ini...Jemput korang beramai-ramai untuk memeriahkan GA kedua aku yang sedang berlangsung..hadiah menarik menanti korang yang menang...


18 December 2011

Checklist Syakirsofiyasyakira 1st Giveaway

11:47 PM 3 Comments

  1. http://dreams2travel.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  2. http://faishaluvnurrfatihah.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  3. http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  4. http://mascontestgiveaway.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  5. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  6. http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  7. http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  8. http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  9. http://zitaomar.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  10. http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  11. http://www.techie87.com/giveaway1/
  12. http://www.akmarwati.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  13. http://iwishiwillwin.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  14. http://alongnidar.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  15. http://miyainsyira.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  16. http://giveawaywanyy.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  17. http://mamaishazah.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  18. http://goldenrosegacontest.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  19. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  20. http://amyna2109.blogspot.com/2011/11/syakirasofiyasyakira-1st-giveaway.html
  21. http://einah-contes.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  22. http://atienabila.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  23. http://affaf-contest.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  24. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  25. http://cutemamaazam.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyashakira-1st-giveaway.html
  26. http://lobaksusue.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  27. http://merpatipurple-kis.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  28. http://afiman81.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  29. http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  30. http://sayasukasepakhanafi.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  31. http://ibumuiz.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  32. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  33. http://syu90contest.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  34. http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  35. http://2merah1ungu3c.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  36. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  37. http://24-7nay.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  38. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  39. http://spanarburuk.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  40. http://adzraonong.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  41. http://syaheerayusof.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyashakira-1st-giveaway.html
  42. http://hanifidrus.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  43. http://myraudhah-auni.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  44. http://pinknlavender.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  45. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  46. http://c-anythin.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  47. http://fiezahkecik.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html 
  48. http://isozaki-narumi.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  49. http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  50. http://tryoutmyluck.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  51. http://apaharusbuat.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  52. http://www.denganredhaallah.co.cc/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  53. http://imisskara.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html 
Ini barulah Checklist terakhir GA aku ni...ramai yang ingat aku tak senaraikan korang...aku takkan lupa punya...Aku tak habis jengah lagi blog-blog korang yang join untuk mencari entry kreatif & yang memenuhi syarat...tapi sambil itu korang check jugak nama korang tersenarai ke tidak ye..inform balik kalau ada yang tertinggal sebelum 20 Disember 2359 HRS..Good luck you all...jemput join GA baru aku pulak... http://sofiyahasya.blogspot.com/2011/12/giveaway-sticker-kereta-aku.html 

17 December 2011

jom tengok makan apa tengah hari ini

1:00 PM 1 Comments

Tengah hari ini aku rajin sikit..rajin banyak la kot pasal aku kalau nak masak ni kena ada mood cantik dulu..teruk perangai kan...hahaha...aku masak yang paling simple je...udang masak kuning @ masak kunyit kot...


sayur kobis goreng dengan fishball...


menu ketiga ayam masak merah...dengan nasi panas...masyuk....jemput makan semua...

keletah haikal

8:48 AM 2 Comments




Balik sekolah petang tadi..letih sangat kot..badan pun tak berapa sihat dia ni..batuk kuat...mula-mula okay lagi..pastu dah macam nak terjatuh..penat sangat la tu...cian anak ibu....semoga anak ibu jadi anak yang soleh & berjaya di dunia & akhirat.....

Drypers pun ada keluarkan juga

5:44 AM 22 Comments


Pernah jumpa tak Baby Wipes brand Drypers ni...Brand yang biasa aku pakai Anakku, Pureen, Tollyjoy, pigeon dan ada banyak lagi kat pasaran aku rasa..tapi dalam banyak-banyak tu brand ni tak penah dengar..Pampers Drypers tu memang la pemes cuma produk baby care macam ni tak pernak aku tengok kat kedai runcit @ mall lagi...aku pergi kedai semalam nampak Wipes ni & terus beli..aku kan jenis suka tengok benda yang macam kinda cute ni..:D



Aku beli ini juga..Head to Toe...anak-anak pulak tak sabar la nak test masa mandi...harga okay..harga standard...jom mandi :D...


MISTERI JALAN LAMA

3:45 AM 2 Comments

Korang dah tengok cerita ni...aku baru layan dekat Astro First..yela memandangkan nak tengok wayang rasa macam tak la kot so..aku booked tiket kat rumah jela kan...pastu tengok la puas-puas dalam masa 48 jam tu...hahaha...Boleh tahan jugak cerita ini..macam sains fiksyen pun ada jugak..yang penting boleh layan...Indra 
( Hans Isaac ) & Ilya ( Que Haidar )..adik beradik tak sama pendapat & life tapi akhirnya terpaksa bersatu demi menyelamatkan sesama mereka...Ilya ni rupanya anak Raja dari alam lain la...masa umur 25 tahun dia kena pulang ke alam dia & membela nasib orang-orang dia daripada Harak ( Afdlin shauki )... yang aku tak tahan tu..akhir sekali ada kapal yang dekat laut tu tapi boleh terbang...


Ikut rating aku bagi 6 kot...macam cerita hantu tapi sains fiksyen..boleh ke...

16 December 2011

TUTUP SUDAH SYAKIRSOFIYASYAKIRA 1ST GIVEAWAY

11:43 PM 5 Comments
Alhamdullilah akhirnya berakhir sudah Giveaway Blog Ini..Terima kasih banyak-banyak pada yang sudi meluangkan masa untuk join GA ini...Really appreciate it...kat sini aku senaraikan list terakhir mereka yang join GA aku ini...so..korang boleh check samada korang tersenarai @ aku terlepas pandang okay...



  1. http://spanarburuk.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  2. http://adzraonong.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  3. http://syaheerayusof.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyashakira-1st-giveaway.html
  4. http://hanifidrus.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  5. http://myraudhah-auni.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  6. http://pinknlavender.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  7. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  8. http://c-anythin.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  9. http://fiezahkecik.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  10. http://isozaki-narumi.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  11. http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  12. http://tryoutmyluck.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  13. http://apaharusbuat.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  14. http://www.denganredhaallah.co.cc/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html
  15. http://imisskara.blogspot.com/2011/12/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

Kita nantikan pemenang nya secepat mungkin...aku tengah tambah tolak darab & bahagi ni siapakah yang bertuah itu...harap korang bersabar...:D


15 December 2011

SYAKIRSOFIYASYAKIRA 1ST GIVEAWAY

10:20 PM 67 Comments


~STICKY POST ~







Sudah tiba masanya aku menganjurkan 
GA pertama aku untuk tahun 2011 ini..

Syarat-syarat 

a) haruslah menjadi follower blog ini & blogshop aku baby & mummy shop
b) buat entry pendek & kreatif bertajuk SYAKIRSOFIYASYAKIRA 1ST GIVEAWAY..
jangan lupa letak banner kat atas tu..
linkback kan kat entry ini
letak jugak banner dekat sidebar ye..
c) TAG 3 orang kawan-kawan korang & 
make sure diorang tahu...
d) tinggalkan URL entry korang dekat 
comment box entry ini...

Tarikh Tutup - 15/12/2011

Jom tengok hadiah



1 set stoking baby sponsor by 





2 set buku masakan

*** hadiah yang lain akan di update
dari masa ke semasa ***

pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah & juga Random.org

JOM JOIN BLOGWALKING 2012 BY JIWAROSAK

11:48 AM 11 Comments

      Jom ramai-ramai join segmen blogwalking
   2012 by Jiwarosak..banyak kebaikan yang
   anda akan dapat
  • Buat satu entry tajuk macam kat atas tu & letak banner
  • Backlink entry ini ke entry anda
  • Nyatakan anda blogger dari mana
  • Tag 5 orang rakan-rakan blogger untuk memeriahkan lagi Blogwalking ini..
         
tarikh tutup pada 01/01/2012


      Saya dari negeri PERAK DARUL RIDZUAN..

      Nak TAG..

      http://hanifidrus.blogspot.com
      http://rayquazstory.blogspot.com
      http://farisazim.blogspot.com
      http://inaachik.blogspot.com
      http://miszmaliana.blogspot.com
      
       sila klik banner @ sini untuk join...:D
      

14 December 2011

eiii..bau badan busuk

11:52 PM 1 Comments
Pernah tak korang mengalami situasi ini...memounyai kawan @ adik beradik @ diri sendiri yang bau badan nya kurang menyenangkan..Ini merupakan satu masalah tambah lagi jika membuatkan kita @ orang sekeliling kita merasa tidak selesa...kat sini aku nak share info yang aku baca dengan korang semua..
  1. masa mandi korang gosok ketiak korang dengan menggunakan belakang tapak tangan..bukan tapak tangan tau..
  2. kalau boleh kerapkan mandi terutama selepas korang bersukan @ melakukan kerja yang menyebabkan berpeluh dengan banyak..
  3. jangan lupa minum air kosong yang banyak
  4. jangan memakai deodorant yang baunya agak keterlaluan sebab bila tambah dengan bau badan korang jadilah bau @#@^&*#@#
  5. boleh juga guna daun jambu muda..ambil beberapa helai gosokkan pada ketiak..amalkan sekali seminggu..
  6. jangan kerap memakan makanan yang ada bawang putih yang banyak..
  7. minta pendapat sahabat yang paling baik @ seseorang yang rapat supaya bagitahu jika masalah bau badan anda menggangu..   

Jangan pernah rasa malu @ segan sebaliknya kita cuba macam mana cara untuk selesaikan masalah ini ye...selamat mencuba...:D


ketiak sapa la ni yang jadi mangsa...:D

GIVEAWAY CRAFT N CROCHET

10:41 PM 5 Comments

Kali ini aku nak join GA dari blog Herba Tihara..
ini GA ke 4 blog ini & blogshop Craft n Crochet
mencari siapa yang paling kreatif dalam menghasilkan 
entry khas untuk blogshop Craft n Crochet

tarikh tutup sehingga 14 januari 2012 @ 1200 hrs

untuk tahu lebih lagi mengenai syarat & 
hadiah yang menarik klik banner atau sini..

entry kreativiti aku mengenai Craft n Crochet

1st time jengah Craft n Crochet dah tertarik hati 
tengok item-item yang dijual di blogshop ini..
aku ni jenis pantang nampak benda yang kiut miut 
mesti nak beli untuk kegunaan sendiri @ simpanan..kadang-kadang aku jadikan gift 
kepada mereka -mereka yang aku sayang..
antara item yang aku beli dari blogshop 
untuk puteri kesayangan ku


ada jugak aku beli bookmark




yang paling baru aku beli tote bag...
tapi tak dapat nak updated lagi...
item yang dijual disini sangat berbaloi untuk 
dibeli n harga sangat berpatutan..
opss...lupa setiap kali beli tak pernah 
aku tak dapat free gift..
paling baru dapat baby booties...
Kak tihara sangat senang untuk berunding..
sebab aku selalu reply dia lambat & 
dia tak pernah mare..:D
TQ Craft n Crochet kerana membuat 
saya ingin selalu shopping dengan anda...

so..ini jela yang aku rasa tengtang