HOME ANAK-ANAK LUAHAN RASA TAJUK TAJUK CONTEST

30 December 2013

Last Minute Preparation

11:38 AM 0 Comments
Pejam celik dah tinggal kurang seminggu nak buka sekolah..sejak dari minggu lepas lagi dah sibuk dgn pendaftaran n taklimat Prasekolah Sofiya Hasya..beli uniform dia..tapi tinggal sepasang je...yang lain kena tunggu buka sekolah baru sampai... Jumpa cikgu kelas Haikal untuk bayar yuran darjah dua...beli buku-buku dia...latihan n aktiviti... Bawa budak berdua tu beli kasut sekolah...Syakir Haikal 2 pasang n Sofiya Hasya sepasang dulu...Haikal rembat Ben 10 & Bola Kampung...Sofiya pulak of course Barbie....beli stationery sikit2...n lain-lain kelngkapan.... Minggu terakhir cuti sekolah ni saya kena balut buku..siapkan semua last preparation budak berdua tu...cuma setakat ni saya tak dapat lagi siapa yang nak ambil Sofiya time blik sekolah...dia habis tngahari n rasanya pakcik yang bawa Haikal ke sekolah tak boleh nak ambil Sofiya balik sekolah sekali..pening juga nak fikir... Ada lagi satu bab..nak daftar Sekolah Agama Rakyat Haikal... ;-)

28 December 2013

DOA PENYERI MUKA & WAJAH

3:39 PM 1 Comments
DOA PENYERI DAN PEMANIS WAJAH DAN MUKA SURAH NABI YUSUF

 *Doa penyeri , pemanis dan pengasih wajah / muka surah nabi yusuf * 

Doa kecantikan untuk menaikan seri wajah atau muka daripada *surah nabi yusuf*. Bagi sesiapa yang mengkehendaki supaya muka atau wajah nya berseri perlulah ia membaca surah Yusuf Ayat 4 (sebaik baiknya selepas solat) 

Maksud Surah Yusuf Ayat 4 (ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: 

""Wahai ayahku! Sesungguhnya Aku mimpi melihat sebelas bintang dan matahari serta bulan, Aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku""

 *Doa Penyeri, Pemanis dan Pengasih Surah Nabi Yusuf* Setelah membaca surah teruskan dengan membaca keratan ayat dalam surah Thaahaa ayat 39. 

Maksudnya: "dan Aku telah tanamkan dari kemurahanKu perasaan kasih sayang orang terhadapmu, dan supaya Engkau dibela dan dipelihara Dengan pengawasanKu."

 Caranya: 
1. Dibaca 3 kali kemudian sapu ke muka wajah. 
2. Amalan ini juga sesuai bagi mereka yang berat jodoh.doa pengasih,doa penyeri wajah muka, doa pemanis wajah muka

 Peringatan - Jangan membaca tanpa memisahkan ayat tersebut. Surah Yusuf ayat 4 dibaca sehingga selesai, kemudian berhenti sebentar dan teruskan membaca keratan surah Thaahaa ayat 39. Jangan disambungkan terus dengan bacaan surah Yusuf tadi. 

Gunakan *doa penyeri pemanis dan pengasih wajah surah nabi yusuf*  ini dengan niat yang baik terutama untuk isteri yang ingin suaminya menyayanginya lebih lagi.

Lawatan Ke Klinik Kulit

9:23 AM 0 Comments
Pagi - pagi lagi dah bangun arini sebab ada appointment dgn pakar kulit...hehe..tapi bukan saya..adik saya...klinik ni agak femes dekat tanjung tualang...ni kali ketiga kami datang...hari sabtu setengah hari je bukak...biasa memang datang ari sabtu pun sebab semua cuti... Sampai 8 lebih dapat nombor 22..ramai betul orang..beratur n menunggu sampai keluar klinik...haha..bab harga jangan ditanya..kalau dah pakar tu setiap kali datang harus rm200++..tu sebab kena datang time gaji... Sambil menunggu makan jap kat kedai sebelah klinik ni...kira kedai makan ni pun dapat tempias jgk..ramai org dtg klinik ramai dtg mkn sebab ni pekan cina..kedai mkn ni je satu- satunya kedai muslim....haha... Oh ya..pada yang pernah datang..nama klinik ni Nagoke....

update...


rambut saya yang dah kurang gugur

1:01 AM 0 Comments
Nak cerita tentang rambut saya yang dah kurang gugur...rahsianya sebab saya minum Ephyra..ada baca testimoni ni dalam blog IntanBerlian n saya pun tertunggu-tunggu bila nak rasa sendiri pengalaman ini... Sejak dah beranak tiga ni memang hebat betul penangan rambut gugur saya...naik tension bila nak basuh rambut...dua tiga hari minum Ephyra saya tak rasa sangat tapi ni dah sekotak trial pek tu habis n saya dapat tengok sendiri memang dah kurang gugur rambut saya.... Kalau nak kata tak gugur langsung itu menipu namanya...hehe tapi memang kurang sungguh..adalah sikit sangat...tak la macam selalu sampai berbelit- belit jari saya...haha...Keizinan dari Allah juga.... Tak sabar nak tengok perubaan lain yang terjadi pada saya bila minum Ephyra ni...nanti saya hapdet lagi ok...kalau nak order contact je Zarina IntanBerlian..sori saya serba susah nak boh link sebab guna handphone ni...tapi rasanya sapa yang tak kenal InanBerlian kan...hikhik.... Oh ya...rasa Ephyra ni memang sedap tau..rasa oren sangat...rasa nak minun dua tiga pek sekali...hahahaha....

updated blog guna handphone

12:19 AM 0 Comments
Terubat rasa rindu menghapdet blog bila saya dapat juga update tapi guna handphone jela...nak menaip tu memang hazapp rasanya ditambah pulak dengan typing error..tak boleh nak edit..tak reti nak boh label.. So kalau korang baca entry yg macam skema je tu paham-paham jela ye...hihi...at least takde la saya dok peram entry saya ni...haa..satu lagi nak boh gambar pun payah... Apa nak kata berukben saya dah over limit...huahua...baru lepas layan Maharaja Lawak Mega...kelakar tak henggat Sepahtu..Shiro n Jambu.....Good nite semua.....

26 December 2013

Saya dah try Ephyra

11:39 PM 2 Comments
Mesti ramai antara korang pernah dengar tentang produk Ephyra kan..betul tak spelling saya... Sebenarnya nak bagitahu yang saya tengah mencuba produk Ephyra ni..saya beli daripada Zarina IntanBerlian... saya try yang pek percubaan dulu..itupun sebab Ina berjaya mempengaruhi saya dengan testimoninya...adalah daam 8 hari dah saya try...ada perbezaan tak??? haruslah ada cuma sikit n banyak la..tapi saya tak nak story dulu..saya cerita next time okay... Nak bgitau ni saya beli dengan harga kasih sayang daripada Ina tau...hihi..Ina lepas ni yana nak order lagi ye..



p/s - saya dah boh link blog ina dekat entry ini....

sofiya masuk PRA SEKOLAH

11:15 PM 2 Comments
Nak cerita pasal puteri saya yang selalu mengaku cantik tu.. tahun depan ni Sofiya dah masuk 6 tahun.. bermakna bermulalah tadika yang sepatutnya untuk dia.. maknanya takda main-main dah.. kena bersungguh sikit..  Saya dah daftarkan Sofiya ke Pra sekolah dekat Sekolah Haikal.. konsep dia macam sekolah betul tapi pendedahan lebih kepada play school.. tak terlalu tegas n bukan jugak untuk bersantai-santai... Kalau ikutkan sebelum ni kan Sofiya sekolah dekat Tadika Intelek kan... cumanya dia ni mcm nakal sikit.. jadi saya tukar kan ke Pra Sekolah tahun depan ni.. harapan saya supaya perangai dia yang agak nakal tu akan kurang sikit bila bergaul dengan kawan- kawan baru disamping dpt belajar corak pembelajaran baru.. hihihi.. Hari isnin yg lepas saya dah pun daftar n dengar taklimat untuk Pre School ni..agak baik sebab diorg dah siapkan aktiviti sepanjang tahun 2014 nanti tau... so anak ibu.. harapan ibu Sofiya dapat suasana belajar yg baru.. kawan baru.. cikgu baru.. doa ibu anak ibu jadi lebih gegel n lemah lembut... jadi anak yg baik ye Sofiya.... Nanti saya upload gambar Sofiya dengan uniformnya.. hihi...



18 December 2013

Kekecewaan

11:37 PM 4 Comments
Dalam rasa kekecewaan yang amat mendalam ini..cuba bermuhasabah diri..bahawasanya banyak lagi perkara yang lebih buruk yang terjadi pada orang lain jika dibandingkan dengan diri ini...cuba untuk memikirkan secara positif biarpun hati tetap bersedih dan terdetik kenapa saya yang perlu terima semua dugaan ini... Dan terfikir lagi...Allah takkan menguji hambanya lebih daripada kemampuan hamba itu sendiri...Sabar okay...ini bukan brmaksud berakhirnya hidup cuma mungkin untuk menjadikan saya lebih kuat dan tabah lagi...

05 November 2013

MR NUFFY

5:00 PM 2 Comments


Saja nak story sikit pasal mr nuffy @ nuffnang ni.... sungguh sampai sekarang saya tak pasti macam mana sebenarnya cara dia berjalan kan...yang saya pasti kalo rajin updated & orang rajin datang blog kita means masyukk la kita..tak tahula kalo salah pulak tafsiran saya ni...berkaitan klik-klik iklan tu saya pun tak sure cuma pegi blog orang ada la klik -klik iklan diorang...harap-harap membantu....kadang-kadang bila saya rajin updated tengok dekat blog tak ada pun iklan...kadang-kadang pulak bila tak boleh nak updated saja buka blog ada pulak iklan...aduhai....bila tengok percentage dekat nuffnang pulak tak berganjak-ganjak....lagi sakit jiwa...hahahaha...apapun rasanya teknik @ skill saya masih belum mantap kot...

banyak benda nak cerita..rajin ambil gambar tapi cukup failed nak memulakan entry & nak letak tajuk yang boleh buat orang datang ke blog kita...hahahah...jeles jugak hati bila ramai oarng updated diorang dapat income yang banyak dari hasil blogging...tetapi tetap bersyukur sebab pernah jugak dapat hasil dari berblogging walau tak banyak mana sangat...at least rezeki kan.... :D so apa tips korang........

SALAM TAHUN BARU 1435H

1:36 PM 0 Comments


Salam Tahun baru saya ucapkan kepada semua rakan -rakan bloggers... semoga kita sedikit sebanyak dapat berubah dari baik kepada yang lebih baik..dari tak baik kepada yang lebih baik... dalam apa jua hal samada pekerjaan.. rumahtangga... mendidik anak-anak... dan perkara-perkara lain lagi.... semoga semua kita mendapat hidayah dari Allah.....

31 October 2013

30 October 2013

ATASI MASALAH KAKI BERBAU

10:00 PM 1 Comments

saya nak share sedikit info yang saya baca dari magazine....
CARA UNTUK MENGATASI KAKI BERBAU....


  • RENDAM DENGAN AIR GARAM
buat seminggu sekali..gunakan 1 liter air hangat yang dicampur 60 grm garam laut...boleh juga letakkan sedikit minyak aromaterapi untuk lebih relax...

  • PAKAI BEDAK KHUSUS
guna bedak deodoran khas untuk cegah bau kaki..guna sebelum pakai stoking @ kasut

  • GUNAKAN STOKING YANG SERAP PELUH
pilih stoking yang boleh serap peluh & dalam masa sama tidak beri tekanan pada kaki...

  • ELAKKAN PENGALAS KAKI PLASTIK
alas kaki jenis plastik membuatkan kaki tidak boleh bernafas...seeloknya gunakan alas kaki yang lebih terbuka & pilih kasut kulit

  • BERSIHKAN ALAS KAKI
selalu bersihkan alas @ lapik kaki....alas yang jarang dibersihkan akan menjadi sarang bakteria...


GAMBAR - MISS GUGEL

HADIAH TELAH SELAMAT DIPOS

9:04 PM 6 Comments


Salam kepada semua...mesti masing-masing sibuk dengan jadual harian masing-masing...saya nak bagitahu yang hadiah-hadiah tertunggak ni telah saya pos...sorry sangat pasal kelewatan tu ye...walaupun begitu yang ada ni hanya untuk dua orang je hadiahnya...sebab yang lain macam tak nak respon dengan entry saya...mungkin ada yang merajuk dengan saya kot... : (

Hadiah memang telah tersedia...jadi kepada yang alert dengan entry ni silalah tinggalkan alamat korang di sini ye....apa pun TQ kepada yang selalu support saya...walaupun saya cuba untuk updated selalu tapi kekangan waktu memang tak dapat saya elakkan...sooorrryyyy sangat....till we meet again.....



24 October 2013

Giveaway Jom Menang

5:45 PM 2 Comments




KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

BLOGGER DI MALAYSIA - YUP...

FOLLOW BLOG YUMIDA - DONE

ADD TO CIRCLE GOOGLE+ YUMIDA HANA - DONE

LIKE PAGE YUMIDA & SPONSOR - DONE

SHARE SALAH SATU GAMBAR KE FACEBOOK SAYA - DONE

KLIK NUFFNANG ADS SEKITAR BLOG - DONE

BUAT ENTRY TAJUK GIVEAWAY JOM MENANG - TENGAH BUAT NI  dah siap

copy & paste code ke ruangan HTML entry - yang ini akak tak faham sangat



hantar URL entry ke MISTER LINKY - done

23 October 2013

22 October 2013

hilangkan stress dengan coklat

11:04 PM 5 Comments






Tadaaaa..
nak tunjukkan coklat yang saya beli dari sorang kenalan blogger a.k.a sahabat FB saya..dia ni macam sangat suka baking kek..muffin & segala macam dessert ni...



Yang ini version OREO CHOC LOVE....
sedap...anak-anak saya habis hati makan...
harga pun sangat affordable tau...
salah satu belian online saya..
kalau ada sesiapa yang berminat boleh terjah blog 

10 October 2013

~ maaf di atas keterlewatan yang memang tak dapat di elakkan ini ~

6:30 AM 4 Comments

Pertama sekali saya ingin mohon maaf yang banyak sangat pada semua rakan taulan yang support saya & dunia blogging saya ini....

Secondly saya mohon maaf sebab terlalu lambat untuk post hadiah kepada pemenang Giveaway saya yang ini ...so dengan ini saya akan cuba sedaya upaya untuk poskan hadiah korang dalam minggu ini...hadiah-hadiah tu dah siap packing cuma keadaan saya ni yang tak menentu sebenarnya untuk berkejar ke sana sini...sorry sangat korang... sambil tu kalau tak keberatan saya minta tolong korang sekali lagi untuk emailkan saya nama..address...no phone korang....

Kan saya ada cerita pasal berukben saya yang lama pengsan tu kan...so saya pun dah lama tak buka email..last bila saya buka email & check..email yang tinggal hanyalah dari akhir Ogos 2013 sahaja..tak pasti kenapa semua email yang korang hantar pada saya boleh hilang pulak...actually saya ada notekan dalam buku catatan saya..cari punya cari entah buku catatan yang manalah saya notekan semua address korang tu...so minta tolong kalau boleh emailkan sekali lagi ye....

Ada jugak yang masih tak email details dekat saya walaupun diorang menang tau..tak pasti samada diorang tak tahu diorang menang kot...korang boleh check penyertaan dekat sini...atau di bawah ni saya dah listkan nama korang...yang mana DONE tu maknanya dah email dekat saya tapi sebabkan kecuaian saya korang terpaksa email balik ye...


  1. Syuhada Salleh
  2. Cik Puan Ila done
  3. Eyra Dzuhairah
  4. Nao Mei
  5. Eyma Su done
  6. Aina Areen
  7. Alani
  8. Mama Idlan Irsyad done
  9. Heirizalieyana
  10. Cik Fie
  11. Tihara done
  12. Qhaifa Nur
  13. PrincessShin92
  14. Nazayiena Ayiena
  15. Aze Alia done
  16. Husna Izzati done
  17. Eita done
  18. Syaewewwie Abdull done
  19. Sharina Elyana
  20. Annur_Islam
  21. Misse Nadh
  22. Juliet
  23. Yumida Huda
  24. IntanBerlian done
  25. Shida Radzuan
Korang boleh check pemenang dekat SINI ... SINI ... dan SINI ... ada 3 version tau....

Saya tunggu korang ye... :D

Note - pasal hadiah untuk pemenang kreatif tu saya akan umumkan lepas setel pos semua hadiah ye korang...one at a time...

:D korang boleh tinggal je details kat sini...saya takkan publish okay...



07 October 2013

syakira husna tak berapa sihat

10:00 AM 2 Comments


sejak minggu lepas lagi syakira tak berapa sihat..dia demam on & off..mula tu tak perasan sangat..masuk hari kedua masa balik kerja tengok macam naik ruam dekat badan dia..tapi halus sangat..dengan mata kasar hampir tak nampak...bila kita usap badan dia boleh rasa berpasir...patutla dua tiga malam tu syakira tidur macam tak nyenyak...kejap-kejap terjaga...rupanya dia gelisah & rasa miang badan kot...hari ketiga tu boleh nampak dengan mata dah ruamnya...merah-merah...

Alternatifnya lepas makan ubat tak elok saya pun bawaklah dia ke klinik satu malaysia...mana tau kot ubat klinik tu lebih effective..lagi satu dapat jugak MA check dia betul-betul kan... (dekat klinik satu malaysia tu doktor takde yang jaga cuma MA - Medical Asst.)...

Saya & family syak mungkin nak demam campak kot..sebab demam campak ni kan halus-halus...pelentung pulak kasar & berair kadang-kadang kan...sekali MA tu boleh suruh pergi klinik Aneka ambik darah...saya pun mulanya macam cuak jugak..takkan kena campak sampai nak ambik darah..tak pernah dengar pulak tapi untuk make sure tak perkara buruk di masa akan datang..saya layankan jela..

lepas klinik buka balik petang jumaat tu saya bawak dia ambik darah...Alhamdulilah syakira tak nangis langsung cuma muka dia je macam takut-takut sikit...bukan takut apa sebab pelatih lelaki pegang tangan dia..dia pulak memang jenis tak gemar sangat orang lelaki ni kan...hantar darah ke makmal..tunggu kejap...dapat keputusan..alhamdulilah takde pape...

Rupanya buat blood test tu untuk pastikan dia bebas dari denggi...budak kecil mudah berjangkit kata doktor...tapi harini saya kena bawak lagi untuk doktor check...mungkin untuk pantau memang takde apa dah kot...ubat demam saya bagi makan cuma bila dah tak demam tak nak la saya biasakan dok makan ubat pulak kan...meragam tu biasalah kecil lagi..kadang-kadang saja je dia cari pasal nak menangis..geram je saya...nak benda yang bukan-bukan...disebabkan dia tak sihat saya layankan aje...so..anak ibu cepat sihat okay..i luv u.... :D


06 October 2013

masalah besar

6:35 PM 4 Comments


Sepanjang berblogging ni rasa saya masalah utama bila dah siap taip entry panjang -panjang adalah untuk nak cari tajuk yang sesuai...tak pasti kalau korang ada masalah cenggini tak..tapi saya selalu hadapi masalah ni...tak reti nak bubuh tajuk apa..kang pendek sangat macam tak best..panjang sangat dah macam tulis entry dekat tajuk pulak..kadang rasa macam tak padan tajuk dengan entry...huhuhuh..masalah...bagi saya macam masalah la..1st saya akan taip entry & tempek gambar kalau ada lepas tu bubuh labels yang berkaitan ..dah edit bagai pasrt paling best sebelum save cari tajuk...jenuh perah otak last bubuh jela tajuk ala kadar...hahaha..boleh pulak cenggitu...habis nak buat macam mana..idea untuk tajuk selalu short...... layan gambar 2 orang anak dara saya ni ye...



Masa ambil Sofiya balik sekolah...memanjang je nak singgah ke Mydin tu...macam ibu dia ni ada syer dengan pak Mydin tu...hahahah




Dengan uniform sekolahnya....
Abang takde pasal abang sekolah...




Si kecil Syakira Husna


bukan ada beli apa pun..naik kejap main ni dua game sorang turun & balik...hahaha..janji nak melepak kejap dekat Shopping Mall pak Mydin tu....



happy weekend

12:07 PM 0 Comments


Salam pagi ahad semua...pagi ni cuaca kat Ipoh sejuk lagi sebab hujan renyai-renyai je tadi...sikit lagi mungkin ada rasa panas kot...nak sidai kain baju kat luar pun tak berani lagi sebab takut hujan lebat pulak karang...tadi bawak mak pergi pasar tani beli barang dapur sikit..untuk dipakai seminggu dua mungkin...beli stock terlalu banyak pun nanti tak fresh pulak kan...so di kesempatan ini jenguk la ke blog terchenta ni kejap..ingat nak BW kawan-kawan sikit harini... :D









Chenta hati saya

27 September 2013

ingin sihat dan cantik....jangan jadikan usia sebagai halangan....

8:28 PM 6 Comments


Kali ni nak story pasal Produk Shaklee...Actually saya pun tak arif sangat pasal produk ni...tak pernah try lagi pun cuma ramai orang kata bagus..banyak baca entry dekat blog & post facebook yang mengatakan betapa bagusnya produk ni....rasanya ada jugak di kalangan blogger yang mengamalkan produk ni...

Saya nak suggest @ rekemen blog adik ipar saya...dia dealer Produk Shaklee ni...dia pun ada test produk ni...meal shake untuk anaknya..Alisya....so kepada sesiapa yang berminat bolehla roger-roger adik ipar saya ni...boleh dapat best price rasanya...hehehehe..... kalau nak bertanya dulu & dapatkan khidmat nasihat pun boleh je...klik je SHAKLEE



18 September 2013

good nite bloggers

10:18 PM 2 Comments

Selamat malam bloggers..dah makan ke semua..mesti macam2 juadah ada kan..saya makan simple2 je malam ni..ni dok meneman anak sayang saya buat homework..sambil tu melayan cerita hindustan..HUM TUM dekat tv2...entry saya terpaksa ringkas2 je sebab online guna hp tecik ni...jumpa esok..selamat malam semua...

17 September 2013

selamat malam blogger

11:56 PM 9 Comments

dah hampir tengah malam..dah start BW tadi..tak sempat jenguk semua..adalah dua tiga orang je yang lepas..baca entry n komen sikit..mata pun dah kuyu..penat gila..walaupun harini selasa tapi sebab first day keje tu yang melepek je ni..geram sungguh nak taip entry guna hand phone ni..tapi apakan dayaku..yang lain2 esok saya jalan rumah korang ye...good nite...

menunggu haikal

10:01 PM 2 Comments

menunggu syakir haikal habis tuition sambil beronline guna hp..seksa betul rasany..dah la kecik-kecik keypad ni..geram je nak menaip..takpe sabar yana...haikal keluar pukul 10..ada beberapa minit...tuition english je...sebab tak pandai sangat nak ajar dia..selalu naik hangin...hihihi...korang rasa seawal mana anak patut hantar tuition...afakah saya macam keterlaluan..tapi zaman sekarang kan persaingan sengit...ermm...didah keluar..saya balik dulu...jjumpa lagi di next entry...


14 September 2013

apa kabar semua

7:45 PM 2 Comments


Setelah sekian lama tak updated..punca utama broadband kena block & dekat ofis tak de internet access...sangat sedey..kadang-kadang bila sempat online dengan handphone time tu jela dapat jenguk kejap-kejap blog kengkawan yang dirindui...tapi tak puas kalau online guna hp....kecik sangat skrin nya...

Ini saya dekat rumah adik dekat Kuala Kubu Bharu...dia ada wifi so...kita perlu manfaatkan sepenuhnya...heheh..kebetulan ada bawak laptop pulak...so 2,3 ari ni kita boleh BW...how i miss BW....

Till tomorrow cukupla sampai disini..penat drive...nak siap-siap makan..malam ni Malaysia menentang Myanmar...haruslah sokong Malaysia negara tercinta ye tak... :D

01 August 2013

11 July 2013

Salam Ramadhan Al Mubarak

1:32 PM 3 Comments




LAMA TAK MENJENGUK  DISINI & LAMA TAK JENGUK KORANG...SEMAKIN SUNYI BLOG NI...ADA JUGAK JANJI YANG BELUM TERTUNAI LAGI TU...ERM....WALAU APAPUN...SAYA AKAN SEDAYA UPAYA MENUNAIKAN JANJI-JANJI SAYA & SORRY SANGAT OKAY...

KESEMPATAN YANG ADA INI SAYA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN BLOGGERS YANG DIKASIHI SELALU...

DI DALAM BULAN YANG MULIA INI JUGA SAYA MINTA MAAF ATAS SALAH SILAP SEMASA BERBLOGGING INI YE....SEMOGA RAMADAN KALI INI AKAN MENINGGALKAN SERIBU MAKNA KEPADA KITA SEMUA...SEMOGA KITA AKAN MENJADI INSAN YANG LEBIH BAIK DARI SEMALAM JUGA....

RAMAI KE YANG MEMASAK @ BELI SAJA KAT BAZAR RAMADAN..KALAU SAYA DAH TENTULAH LAUK TUNJUK JE...TAK SEMPAT PUNYA NAK URUS SEMUA...SIBUK MEMANJANG...HAHAHA..OKAYLAH KORANG SAYA NAK JENGUK JAP RAKAN -RAKAN TERAPAT SEMENTARA INTERNET KAT OPIS NI MASIH BOLEH GUNA....TIME REHAT JE PUN BOLEH GUNA & SEJAK AKHIR-AKHIR NI SAYA DIRUNDUNG MALAS YANG KETERLAMPAUAN UNTUK BERBLOGGING...ADUHAI.....

BYE FOR NOW... :d SELAMAT BERBUKA PUASA MAGHRIB NANTI...BUKAN SEKARANG TAU!!!


21 June 2013

Salam Jumaat

2:29 PM 5 Comments


Salam Jumaat kepada semua...sorry lama tak jenguk korang...ntah apa kenanya saya..dengan malas & penat..kerja yang overloading & macam -macam lagi...weekend ni saya akan pos hadiah korang yang telah email saya..tapi ada ramai jugak yang tak email pun...mungkin tak perasan korang menang kot....

Dah nak puasa kan..dah habis ke ganti puasa yang tertinggal dulu...dah tempah ke baju raya...hehehe..kat office saya ni siap dah promote & bagi rasa sample biskut raya tau...dekat Mydin Mall pun berlambak dah biskut raya & baju raya...saya tak buat persiapan apa pun lagi...bagi saya terlalu awal...hehehe...

Okay jumpa lagi nanti.... :D

08 June 2013

TIBALAH MASANYA YANG DITUNGGU - EDISI PERTAMA

8:26 PM 6 Comments



OKAY...TIBALAH MASANYA UNTUK BAGITAHU SAPA YANG BERTUAH DI DALAM MINI GA INI ... SAYA BUAT CABUTAN SECARA RANDOM YE...MULA INGAT NAK SURUH CIK SYAKIRA HUSNA CABUT UNDI TAPI MASA SAYA NAK BUAT CABUTAN NI CIK SYAKIRA HUSNA MASIH TIDUR...DAN SAYA RASA KALAU SAYA TAK BUAT CABUTAN INI ENTAH BILALAH NAK TAHU SAPA YANG BERTUAH TU...JADI SAYA GUNALAH PERKHIDMATAN RANDOM.ORG ....


SAYA ANNOUNCE 5 ORANG PERTAMA YANG BERTUAH....



NOMBOR 1


 - done -
v
V
V
V
V
V

NOMBOR 2

 - done -
V
V
V
V
V

NOMBOR 3

 - done -
V
V
V
V
V

NOMBOR 4

 - done -
V
V
V
V
V

NOMBOR 5

 - done -

TAHNIAH UNTUK KORANG...
SILA EMAILKAN NAMA, ALAMAT & NO PHONE KE

TUNGGUKAN ENTRY SETERUSNYA.... :d