HOME ANAK-ANAK LUAHAN RASA TAJUK TAJUK CONTEST

28 March 2013

ANONYMOUS

6:00 PM 7 Comments


Sejak akhir-akhir ni banyak saya terima komen dari ANONYMOUS... sangat tak menyenangkan hati...sebelum ni tak pernah pulak ada...baru-baru ni je..nak buat macam mana ye...




Macam kata Kak Tihara ni...saya ni dah la lambat sikit bab-bab nak moderate ni..jadi bagaimanakah caranya..apapun tengkiu kak..sampai semua orang perasan ek..yang saya ni dok exited tengok komen banyak..rupanya dari ANONYMOUS ni..aduhai.... 

Mode - menyampah

kerinduan bakal terubat

3:34 PM 5 Comments


Selamat petang semua...dah minum petang ke..kat ipoh ni hujan..kalo dapat goreng pisang panas sodap jugak...heheheh...Actually minggu ni saya berdua je dengan si kecik Syakira sebab dua lagi anak manja saya ada kat kampung dengan ayahnya..maklumlah cuti sekolah kan..saja biar diorang dok dengan ayahnya...boleh lepas rindu...jarang dapat jumpa lama-lama kan...tapi the good news is petang ni saya akan ambik diorang dah..preparation untuk sekolah minggu depan..nak kena tengok buku sikit...check pencil case...kalo Haikal boleh dikatakan hari-hari ada je yang hilang dari pencil case dia...hmmm...so rindu saya pada anak-anak bakal terubat..rumah yang tenang ni pun bakal bergegar kembali...hahahah...

Second news...permohonan bertukar saya mungkin kecundang di tengah jalan...disebabkan dah ada orang yang akan dicadangkan untuk mengisi kekosongan yang saya apply tu..semalam dapat tahu & sangat down a.k.a. sedih sangat..jenuh saya tunggu...dah penat saya berharap...tak ada rezeki saya...perasaan bercampur baur...seih..geram..rasa nak marah..kecewa..bengang...
semua perisa ada....doa saya semoga Allah dah tentukan apa yang baik & buruk buat saya sekeluarga....

Kawan-kawan take care...luv u all... :D

20 March 2013

15 March 2013

13 March 2013

Kerat 14 Full Movie

2:41 PM 13 Comments



Hari ni nak share cerita ni dengan korang..ada yang dah tengok tak...Kerat 14..tajuk memang gempak..pelakon pun sangat gempak...Aaron Aziz & Siti Saleha..ada juga Zamarul Hisyam...pada saya cerita ni sangat simple..pada tajuk tu kita dah tau cerita sampai habis..maksudnya lagi jalan ceritanya kita boleh agak...pendapat saya pelakon yang hebat macam ni tapi berlakon cerita yang agak tak mencabar...saya beli Astro First je tapi rasa tak berbaloi pulak...

Saya cerita sikit ye...Haziq a.k.a. Aaron Aziz ni couple dengan Siti Saleha ni...pastu ada mamat nak potong line dengan guna minyak senyoyong tu kot...so Haziq ni panas baran & belasah dia..punya gaduh sampai akhirnya tertikam leher..matilah lelaki tu..nak sorok punya pasal Haziq keratlah dia 14 pastu diorang buang...ada mamat bangla jumpa mayat dalam tong sampah & report polis....soal siasat & Haziq mengaku...nampak tak betapa simplenya....ermm...2 bintang untuk pelakon je kot....pendapat korang.....


seksa sungguh rasanya

12:54 AM 9 Comments
Seperti tajuk kat atas tu..macam tula saya punya siksa jiwa n raga menghadapi penyakit yg tak diundang ni...Saya mengalami muntah n cirit birit sejak hari ahad yg lepas...puncanya saya tak tahu...tapi yg pasti food poisoning..x boleh nk updated lebih..menyampah taip dalam hp ni...nanti saya updated..;-)

01 March 2013

Hari Pertama Haikal ke Sekolah Agama Rakyat

1:55 PM 10 Comments




Hari pertama Syakir Haikal ke Sekolah Agama Rakyat...yang kat sebelah tu anak yang mak saya mengasuh.. Dinie Azeem...dia tua setahun dari Haikal..jadi diorang pergi mengaji bersama-sama..at least Haikal adalah kawan juga..takdelah rasa janggal sangat...




Tak banyak sangat gambar sebab di hari pertama ni kelam kabut saya dibuatnya..nak hantar Haikal ke Sekolah Agama Rakyat & nak hantar Hasya ke tadika..nasib saya baik sebab Sekolah Agama Rakyat ni kat padang depan rumah saya je..so saya suruh diorang pergi berdua...saya hantar Hasya dulu..time rehat saya datang tengok dia beli makanan...nampak okay je...saya ni cepat sayu kalau cerita pasal anak-anak saya...hmm...saya kena handle semua sendiri untuk 3 hari sekolah memula tu sebab cik abang outstation...huhuuhhu...sebab tu caca marba hidup saya...tak cukup kaki tangan saya berkejar....tengahari pula sibuk nak siapkan Haikal ke sekolah..lari-lari kejap pergi tengok Hasya..ambil Hasya & ambil Haikal lagi..memang penat gila...sekarang ni Haikal ke sekolah naik van...tempat keje saya kan jauh..tak boleh nak hantar & ambil Haikal...semoga anak ibu akan jadi anak yang berjaya di dunia & akhirat kelak...amin... :D