HOME ANAK-ANAK LUAHAN RASA TAJUK TAJUK CONTEST

24 February 2014

Sleep Tight..Sweet Dreams...

11:04 PM 5 Comments


Baru lepas ajar Haikal & Hasya siapkan homework diorang...
Tak makan lagi..konon nak diet...tapi lapar pulak...
Nak makan nasi sekarang mestilah dah lewat kan...
cari makanan yang ringan sikit kott...
macam roti kerr...hehehe....
korang dah makan nasi @ dinner..
mesti dah nak tido time macam ni kan...
saya pulak jarangnya nak tido awal ni...
rindu nak minum Ephyra...tetiba je...hikhik...
baru balik menyinggah blog Qasehnya rania 
tengok roti inti daging...
nak buat macam takde bahan je...
macam malas je...hahahah..
lain kalilah ye...
so..selamat malam semua kawan-kawan.... :D

23 February 2014

/// ais krim goreng in da house ///

3:59 PM 5 Comments

Dah lama nak buat ais krim goreng ni..
tengok dekat blog orang ramai yang dah try...
Dekat tv tengok iklan pun dah ada 
yang keluarkan produk ais krim goreng ni...
so..inilah ais krim goreng saya...
versi paling mudah....

roti...acuan karipap...ais krim pelbagai flavor....



ais krim jangan letak banyak sangat tau....
yang penting kepit kuat sikit supaya 
tak terbukak masa nak goreng....




Saya guna ais krim coklat...




Tadaa...ais krim goreng versi karipap..hahaha...
tapi saya tak goreng lagi..
masuk dalam fridge dulu biar ais krim keras lagi...
sebab sambil kita dok mengacu 
tu pun ais krim jadi cair..
maklumlah cuaca kan panas...
nanti saya upload gambar bila dah goreng....
hihih..anak-anak punyalah tak sabar....

bila buat sendiri ni boleh buat banyak & 
makan banyak-banyak...
moral of da story...
lebih berjimat cermat kan tak....

oh ya..roti yang lebih boleh celop telur & goreng...


makan sikit walaupun konon-konon nak diet...
sikit ke tu...hahahah....
gambar kabur di snap oleh Syakir Haikal... :D






20 February 2014

Sabar jelah wahai ibu...

9:46 AM 1 Comments


Selamat pagi semua..macam mana keadaan cuaca kat tempat korang...

Dekat Ulu Kinta ni cuaca mendung betul...kalau hujan alhamdulilah kan...takde la panas sangat...maklumlah sejak akhir-akhir ni panas betul cuaca...tak tahan rasanya...macam nak dok dalam ekon je semedang...

Nak story pasal anak dara saya & nak minta tips....setiap hari balik je sekolah mesti nak beli aiskrim...hari-hari makan aiskrim...walaupun time nak pergi sekolah tu saya dah pesan jangan makan aiskrim..tapi bila balik keje petang mesti mak saya cakap dia makan aiskrim...

Kadang-kadang bila dia tak minta makcik yang ambil dia balik sekolah pulak yang offer...nak cakap pun susah...lagilah dia suka...ada sekali tu bila saya tanya dia cakap abah bagi duit...bila abah saya balik...saya tanya & abah saya cakap manada bagi duit...bila saya marah dia baru dia bagitau dia cakap macam tu supaya saya tak marah...aduhai dah macam pandai nak berbohong la pulak...geram betul saya...

walau macam mana berjanji pun dengan saya tapi mesti dia nak beli jugak aiskrim...memang la Sofiya ni macam kuat sikit antibodinya...tapi saya tak nak la galakkan makan aiskrim setiap hari pulak...dah tentu-tentu ada side effectnya kan...bukan jugak saya ni melarang sangat...sebab kadang-kadang bila kluar saya sendiri akan belanja diorang aiskrim..cuma saya tak nak jadikan satu habit je...

ada sekali tu pulak dia kata kawan belanja..aduhai lagilah saya pening..dah pandai berbelanja bagai pulak...ada sekali lagi atok kawan dia belanja...mana tak nya dah dia dok mengendeng orang tu..mestilah tok budak tu belikan satu aiskrim untuk anak saya kan...sebab kalau saya pun saya akan buat perkara sama...budak-budak...

saya faham masa budak-budak nilah pun nak makan aiskrim takkan dah besar panjang baru nak beria makan aiskrim kan...tapi saya cuma tak nak jadikan itu habit si Sofiya ni je...susah betul lah dia ni...bila saya cakap tu ada je nak menjawab...kadang-kadang dia kata ala ibu....takkan itu pun nak marah...memang la kalau difikirkan perkara kecik je kot makan aiskrim..tapi saya macam membesar kan cerita...masalahnya saya fikir jugak masa depan dia tak nak la awal sanagt dapat penyakit..kencing masnis kerr...

Sabar jelah wahai ibu....panjang betul catatan saya pagi ni..mungkin sejuk lebih kot dengan keadaan cuaca...hihihih
TQ kepada yang sudi baca & singgah sini... :D

19 February 2014

12 February 2014

11 February 2014

Nak Hapdet Blog tapi Mood ke Laut

10:03 PM 5 Comments

Mood nak menghapdet ke laut balik...
Sebabnya????...
lepas saya ubah background..
iklan nuffnang saya hilang...
Tinggal yang dekat sidebar je...sedih kot....
Tolong kepada sapa-sapa yang tau...
nanti saya belanja...hehehe...
maklumlah cetek pengetahuan dalam bidang ni....
Dahla iklan baru tak ada ponn...jenuh tunggu...
Ada yang kata hantar Ticket dekat Nuffnang...
2x kot saya hantar tak berkesan 
untuk mendapatkan iklan baru....
Pendapatan yang ada sangat sedey okay...
Tapi saya tetap bersyukur...
syukur tu penting..
untuk motivate diri supaya tak tamak...
Once again please sapa-sapa ynag boleh tolong saya dapatkan balik iklan saya....

10 February 2014

07 February 2014

05 February 2014

kadang-kadang susah kalau tangan asyik gatal

2:00 PM 3 Comments


Ini masalah baru saya..
kenapa saya letak tajuk cenggitu kan...
tangan gatal ni ada baik buruknya..
baik sebab kalau gatal belah kanan 
nak dapat duit orang kata...
buruk kalau gatal tangan kiri nak perabih duit...
saya ni kes tangan gatal tak menentu...
dok godek-godek template design tu...
nak tukar template la kononnya...
sebab gelap sangat...
last-last hilang segala iklan Nuffnang saya...
aduh geram sungguh la....
macam mana nak buat ye...
mintak tolong sapa yang pro bab macam ni...
saya dah tengok kat nuffnang nak letak iklan baru..
tapi bila search perkataan untuk 
paste HTML code tu..takde la pulak....
lagi pening kepala...huhuhuh
sentap sungguh dengan tanagn yang gatal ni...
tolong korang...macam mana nak buat ek..
macam iklan tu tak support design yang baru ni...
haah..hambik design baru sampai hilang iklan...hhhuuuwwwwwaaaaa.....



Ekosistem Kondusif Sektor Awam

9:51 AM 0 Comments


Nak buat entry mungkin senang...
tapi saya selalu hadapi masalah 
bila nak buat tajuk entry...hahaha...
baru lepas breakfast..
nasi goreng sikit..
bihun goreng sikit..
ayam goreng...
sup..
nescafe o ais....
huhuhuh...
macam manalah nak kurus bila 
breakfast pun bagai nak rak...
macam makan seminggu ye dak....
korang breakfast apa pagi ni...
sure ringan-ringan je kan...hihihi..

Semalam sibuk sikit..
pagi ada taklimat EKSA..
Ekosistem Kondusif Sektor Awam...
ini yang bakal menggantikan 5S...
tapi baru peringkat permulaan..
petang pulak sibuk siapkan kerja 
yang nak dibawa ke Bukit Aman pagi ni....
so..harini kita pagi-pagi rasa rindu 
nak coret something kat sini... 
Till my hand meet keyboard again... :D



03 February 2014

"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"

1:54 PM 14 Comments


Nak join GA IntaNBerliaN ni sebelum terlambat...


Syarat-syarat @ Cara Penyertaan 

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia - done
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014" - done
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 dalam entry - done
4) Letak link sponsor dalam entry - done

TARIKH TUTUP : 16 FEBRUARI 2014
P/s : Jom join IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 beramai-ramai (",)


Happy Monday Morning

10:15 AM 4 Comments


Selamat pagi semua..
Dah breakfast kerr??? saya makan bihun sup 
& nescafe o ais as usual...
Sepanjang minggu lepas sibuk sikit...
ada roadshow kerja ke Pengkalan Hulu & Kulim...
Sempat buka internet dekat handphone je kejap-kejap..
nak updated memang tak la...
miss bawa coretan kawan-kawan semua...
nak siapkan keje sikit...
karang orang kata makan gaji bute...hikhikhik...
nanti kita updated lagi...
kalau sempat nak join GA IntanBerlian & 
BW kawan-kawan...
happy monday...no blues-blues....

p/s - padahal pagi tadi liat jugak nak bangun pergi kerja... :D